Scylla Szösszenet

Kedves első olvasók! Maradjunk annál, hogy Scylla vagyok nevem eredetét titokban tartom :P. Helyesen írni nem tudok, de azt mondták páran, hogy írni egy kicsit igen. Viszont én nekik nem hiszem el teljes mértékben, ezért létre hoztam ezt az oldalt, hogy ha valamit írok esetleg akkor itt közzé tudjam tenni. Illetve egy-két eddigi írásomat "szösszenetemet" most az első alkalommal is ki teszek.

Friss topikok

Linkblog

Szellemalak

2011.08.11. 22:26 scyllaszossz

Szellemalak

Az Éj egy szellemalakot borít körém. S habár arcát nem látom, csak képzelem, az oly sok emlékből s élményből egy teljes alak bontakozik ki, mely érzem, átölel. Érzem lágy ölelését, lélegzetének halk dallamát, arcának forró melegét, érzem, hogy közel, közel bújik hozzám. Ó bár, közelebb lenne és bár ne egy szellemalak lenne. Oly régóta várok újra és újra erre a pillanatra. Lelkem óhajt, óhajt egy álmot, mely helyett az agyam ad egy bálványot, hogy szívem rétjein a száraz kórók újra kivirágozának s legyen újra százszor szép a rét, süssön le a Nap ismét.

Oly közel van, oly közel van AZ melyet nappal minden* minden pillanatban roncsol, s szét zúzza árva lelkemet, de ilyenkor este egy alak, egy gyönyörű angyal, kinek nevét s arcát nem tudom, de mégis úgy érzem ismerem, mindig is ismertem s vártam reá. E lélek most itt lebeg s ölel át engemet, s tenni nem tudok, de nem is akarok ellene.

Vágyok rá, vágyok rá oly nagyon, hogy ha álmomból felriadok ne egyedül legyek, a lágy puha szellem legyen akkor is, akkor is velem. Az ajkának érintése űzzön el bármilyen borzalmas álmot és mélyítse újra el e világot. Oh, bár itt lennél valóban, és tényleg ölelhetnélek egészen, valódban. E gyönyörű álmok után reggel e gyarló, gyötrő világ újra magához ragad, egy utolsó érintés, egy utolsó csók érintse ajkamat, és eme nagy ajándékot hordozza gyenge lelkem a véres harcmezőn, hol oly nehéz szeretni, de mégis e csók, e ajándék, e rózsabimbó velem lesz s nem engedem, nem engedem el egész nap s harcolok érte, hogy este, amikor már az angyal vár, lelkem szaladjon úgy mint az, ki a Mennybe vágy.

 

minden* először tárgyi értelemben van

A bejegyzés trackback címe:

https://scyllaszosz.blog.hu/api/trackback/id/tr523147097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása