Scylla Szösszenet

Kedves első olvasók! Maradjunk annál, hogy Scylla vagyok nevem eredetét titokban tartom :P. Helyesen írni nem tudok, de azt mondták páran, hogy írni egy kicsit igen. Viszont én nekik nem hiszem el teljes mértékben, ezért létre hoztam ezt az oldalt, hogy ha valamit írok esetleg akkor itt közzé tudjam tenni. Illetve egy-két eddigi írásomat "szösszenetemet" most az első alkalommal is ki teszek.

Friss topikok

Linkblog

Sok vagy kevés

2011.08.11. 22:27 scyllaszossz

Sok vagy kevés

A pénz oly relatív - kinek sok, kinek kevés. Egyszer sok, másszor kevés. De vajon kell e kevésnek lennie a soknak? Vagy a sok fel tudja értékelni a keveset? Tudod-e látni, látni azt, hogy akinek sok van, annak nincs több. Nincs több úgy, mint ahogy te gondolod. Sokszor álmodozol, félsz, rettegsz attól mi lesz akkor ha a pénz, ha pénz változik, hisz ha több lesz és nem tudod mi az, hogy sok, elveszel; de ha sok van és változik és kevés lesz, elveszel…

Nem jó pénzben látni a világot. Habár pénzért dolgozol, teszel, lépsz és hajtasz, tudnod kell, hogy Ő  változik. Kevés embernek adatik meg, hogy sok legyen, de még se kevés. Neked is sok van, csak találnod kell olyat, akinek kevés van. A leggazdagabbnak is kevés van hisz tudjuk, hogy a keveseknek több van. Nem lehet ezt a világot pénzben mérni, hisz változik, hol itt van, hol ott van. Hol ebben van, hol abban van. Kinek ma sok, holnap kevés.

Sose félj attól, hogy neked kevés van, másnak pedig sok, hisz ha valakinek sok van, és azt nézi, hogy neked kevés. Menekülj! Lépj el! Távozz, távozz onnan! Hisz neki sok van, sok van abból, ami kevés. Menj, menekülj. De közeledj, közeledj, ahhoz, akinek sok van abból, ami kevés. A kevés a keveset találja, a sok a sokat. De vajon a sok a több vagy a kevesebb?

A bejegyzés trackback címe:

https://scyllaszosz.blog.hu/api/trackback/id/tr183147099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása