Scylla Szösszenet

Kedves első olvasók! Maradjunk annál, hogy Scylla vagyok nevem eredetét titokban tartom :P. Helyesen írni nem tudok, de azt mondták páran, hogy írni egy kicsit igen. Viszont én nekik nem hiszem el teljes mértékben, ezért létre hoztam ezt az oldalt, hogy ha valamit írok esetleg akkor itt közzé tudjam tenni. Illetve egy-két eddigi írásomat "szösszenetemet" most az első alkalommal is ki teszek.

Friss topikok

Linkblog

Bot és Rózsa

2011.08.11. 22:25 scyllaszossz

Bot és Rózsa

A nap már lemenőben van, egy kis ház áll a pusztaság közepén, és már meggyúlt a gyertya, melynek a lassan csukódó ajtó résén még kiszivárog lángja. A vándor, ki kelet felől érkezett, halad és bízik, hogy a fényforrásból még marad. Az ajtó már egyre-egyre vékonyabb, a lágy szellő, mely átsuhan a házon lassan becsukja. S a vándor egyre-egyre kevesebbet remél, és már tudja: az éjszaka közel, a nap leszáll, a gyertyafény bennmarad, de sokan vannak még a sötétben rajta kívül kik vele együtt várnak, sőt sokaknak van gyertyája, de a vándornak csak egy kell. Egy sárgán villanó gyertya láng, csak az kell, de tudja, sok gyertya van még a pusztaságban, és tudja, hogy a nap újra fel kel, és nem fél, nem szomorkodik, bízik, bízik a holnapban és tudja, hogy másnap az ajtó újra nyílik, sőt a gyertya is újra fénylik, hogy az ő útján vagy másén nem tudja senki, csak az Úr, de ez jó, hisz ez a kihívás abban a nagy vándorútban, mely e kietlen tájon vezet, honnan csak egy gyertya és egy vándorbot vezet. Vezet messze-messze boldogságba, hol a nap nem kell fel, és nem nyugszik le, hanem ott van fenn, de vezethet az örök sötétbe, hol a napnak ereje már nincsen, hol a gyertya gyorsan kialszik, és a fény megszűnik. A pokol mélye, az melyet kívánni senki se akar vagy kíván, de oly sokan hiszik, hogy a gyertyafény elég lesz. A gyertya csak addig kell, míg a vándor betér a házba és találkozik, aztán a bot és a rózsa közösen fogják a gyertyát. Közösen fogják a gyertyát, majd ott hol a bot gyökeret ereszt és támogatja a rózsaszálat, hogy az felfusson rajta és virágozzon... Így a bot virágos, a rózsa erős lesz. Keresd az örök nap országát.

A bejegyzés trackback címe:

https://scyllaszosz.blog.hu/api/trackback/id/tr13147087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása